Idag kom jag försent

Idag kom jag FÖRSENT! Till ett författarbesök.

Det var
i
n
t
e
alls min mening. Min ambition är att passa tiden och det lyckas jag med för det mesta. Det känns också viktigt att göra det när jag vet att andra väntar på mig. Men idag hände det!

Jag kom försent. Fast jag var ändå på plats i tid. Det rimmar lite illa – försent men i tid.

I januari blev jag  inbjuden till PRO i Kalix för att berätta om mitt skrivande och om boken. Tiden var bestämd och jag dubbelkollade det angivna klockslaget tidigt i morse, bara för att konstatera att jag kommit ihåg rätt. Jag var på plats, med viss tidsmarginal, utanför möteslokalen. Bakom den stängda dörren kunde jag höra att det pågick aktiviteter för fullt. Någon pratade i mikrofonen, det applåderades. När klockan var slagen hörde jag att verksamheten fortgick. Minuterna tickade i rask takt.

Hade de glömt bort mig?

Nej det kunde de ju inte ha gjort. Jag hade sett att de annonserat om att jag skulle komma dit.

Väntade de att jag helt enkelt skulle komma in när klockan var slagen? Nej, inte kunde jag gå in och avbryta eller störa. Jag var säker på att någon skulle hämta mig där ute.

När tio minuter passerat tog jag, efter viss konversation med en kollega, mod till mig och gick in. De hade väntat på mig! Så klart bad jag om ursäkt och förklarade att jag suttit på andra sidan dörren. På utsatt tid. Av ren artighet. Ursäkten blev så klart godtagen och jag fick sedan hålla den presentation jag planerat, för en härlig publik.

Jag kom försent. Men med min goda intention behöver jag inte ta på mig skämsmössan.

 

hat-157581_1280

 

www.theresbrannmark.se

Kommentera