Om

Om debutromanen
Den första idén till romanen ”Nanna och Johanna – vägen hem” föddes efter ett tillfälligt möte med en äldre kvinna. Det var något speciellt med henne och hennes varma uttryck. Trots att vi möttes som hastigast vägrade hennes person att lämna min tanke. Genom de frågor som väcktes började jag formulera en av bokens karaktärer, Nanna. Nya frågor tog plats och så småningom växte porträttet av den betydligt yngre Johanna fram. Jag ville skriva en historia som berör. Att förlägga handlingen till min hembygd Kalix kändes lika naturligt som självklart. Kalix är en av de vackraste platser jag känner till och min hembygd betyder mycket för mig.

Processen har egentligen tagit sju år, och det var först när jag började kursen Kreativt Skrivande som jag bestämde mig för att verkligen skriva boken som jag gått och grunnat på så länge. Vid sidan av mitt arbete studerade jag och skrev så mycket jag bara kunde. Nu, efter otaliga timmar av slit, har jag klarat den första etappen av mitt författarskap. Det har onekligen varit en resa genom författandets vedermödor. Genom att jag haft min familj, kurslärare, vänner, arbetskollegor och ett förlag som uppmuntrat mig har det varit lättare att fullfölja det jag påbörjat.

Om skrivande
Att skriva handlar inte bara om att berätta en historia. Det handlar om att ta tillvara på de små ögonblicken som till en början bara blänker till. De går inte att förklara med ord, det är snarare en känsla av något. Det kan vara en ett frö till en tanke, en ordlös invit. Det kan vara en idé som kippar efter andan, ett fragment som med omtanke sedan kan formuleras till hela berättelser. Att skriva är att prata om sådant som berör och genom orden kan jag ge uttryck för frågeställningar som rör vid mina tankar. Språket är det verktyg som hjälper mig att formulera idéer och känslor. Att sedan använda språket för att gestalta och modellera ger mig syre att fortsätta. Det är onekligen också så att i skrivbubblan finns en stund för ensamhet, ett eget rum där jag råder över både fred och frihet.

Om mig
Jag är född 1975 och uppvuxen i Kalix, Norrbotten. Jag har studerat Kreativt skrivande 1-3 vid Luleå tekniska universitet. Därtill har jag en gymnasielärarexamen i Svenska och Svenska som andraspråk samt en Filosofie Kandidat examen i Svenska med didaktisk inriktning. För mitt arbete som lärare har jag belönats med Svenska Akademiens Svensklärarpris 2013. Genom både författarskapet och läraryrket får jag ibland förmånen att vara ute på föreläsningsuppdrag där jag delar med mig av mina kunskaper och erfarenheter.

Idag bor jag med man, barn och hundar i Kalix. På dagarna arbetar jag som språklärare inom vuxenutbildningen och på kvällarna skriver jag och driver företaget Word & Vision. Språk och litteratur har alltid intresserat mig och varit en viktig del av mitt liv. Genom åren har jag skrivit i varierande grad, men jag har alltid väntat på rätt tillfälle i livet att få skriva ”på riktigt”. Det är först nu jag kan säga att jag gör det. Skriver på riktigt.

Om Word & Vision
Genom Word & Vision erbjuder jag utbildning eller coachning inom skrivande, skrivtjänster som språkgranskning, redigering och korrektur. Därtill tillhandahåller jag utbildning eller coachning inom retorik för den som vill utveckla sina kunskaper i att formulera sig och framträda inför publik