Rapport från hängmattan

Kära läsare, här kommer en alldeles färsk rapport från hängmattan (om jag hade haft en). Sommaren står i full blom och jag försöker verkligen vara ledig. Det är inte helt lätt för när lugnet lägger sig har de kreativa tankarna har en tendens att överexploatera min hjärna. Å andra sidan kan jag inte på något sätt påstå att det är betungande. Jag använder tiden till att sortera idéerna för mina kommande romanprojekt, ja för det finns material för att skriva ett flertal böcker. Vid det här laget känner jag till processen, så som den ser ut för min del. När alla bitar sedan är på plats kommer skrivandet att ske relativt obehindrat.

Jag har fått förmånen att korrekturläsa ett bokmanus, vilket passar bra att arbeta med när vädret tillåter. Det är inte den bästa sommaren vi upplevt här i norr men det gäller att ta tillvara de soltimmar som erbjuds. Snart är hösten här och för min del kommer den att se lite annorlunda ut. Jag har tagit ledigt från mitt lärarjobb för att istället frilansa under en period (och skriva på min nästa bok!). Det känns spännande och jag är glad att jag tagit det beslutet. På agendan står också att språk- och korrekturgranska ännu en blivande roman och sedan har jag några andra uppdrag som jag ska genomföra. Att arbeta i egen regi kommer så klart att vara annorlunda mot det jag är van vid. Jag kommer att ha betydligt färre kollegor, men helt ensam kommer jag inte vara. I kommande inlägg ska jag be att få presentera mina två närmsta ”medarbetare” under hösten.

Nog om hösten. Sommaren är fortfarande här och sommar innebär också extra mycket tid och lust till läsning. Just nu läser jag Kjell Westös ”Hägring 38”. När det inte finns utrymme för att hålla en bok i handen lyssnar jag gärna på en och för stunden är det ””Än klappar hjärtan” av Helena von Zweigbergk. Två för mig nya författare. Därefter har jag tänkt mig en omläsning, faktiskt, av Sofi Oksanens ”När duvorna försvann”.

Nu lämnar jag bloggen, för en stund, med förhoppning om att solen ska värma oss hela augusti ut, åtminstone.

 

 

hängmatta

www.theresbrannmark.se

Kommentera