Topp 5 med att vara författare

Idag listar jag Top 5 med att vara författare. Det här med att vara ny i branchen har verkligen gett vardagen nya dimensioner. Inte för att min vardag tidigare varit tråkig, men författarskapet har gett nya utmaningar och andra möjligheter. Och inte minst mersmak för skrivande! Det är nu närmare sju månader sedan jag debuterade med ”Nanna och Johanna – vägen hem” och det har varit en spännande tid. Jag hoppas att kommande halvår ska bli minst lika intressant.

Att träffa läsare och få deras respons har emellanåt överväldigat mig. För visst är det så att ni läsare är viktiga. Skrivandet når ytterligare en dimension när det finns en mottagare, någon som vill ta del av människoöden, som vill låta sig svepas med och besöka den miljö jag valt för handlingen. Det känns värdefullt att ge andra människor möjlighet till att vila i det skrivna ordet.

Under min korta tid som författare har det varit roligt att göra författarbesök och träffa nya människor men också gamla bekanta. Jag trivs när jag får berätta om bakgrunden till skrivandet, romanen, karaktärerna och val av miljö. Jag tycker om frågor om skrivprocessen, motgångar och framgångar i skrivandet och om vägen till att bli publicerad. Att inspirera andra och visa att det faktiskt går att bli författare är ett budskap jag gärna förmedlar.

Det som kanske varit mest utmanande, men också väldigt lärorikt, är att ge intervjuer, både för tidningar och radio. Och så klart väntan på recensioner.

Om jag ska lista det bästa så ser det just idag ut så här:

  1. LÄSARRESPONSEN!
  2. Jag skriver, tänker, andas och skriver (åtminstone när författartid råder).
  3. Genom författarbesök får jag prata om mitt skrivande och inte minst träffa (nya) spännande människor.
  4. Jag får befolka världar, formulera liv, öden, skeenden och karaktärer, leka mer ord och formuleringar.
  5. Nya kollegor, det vill säga andra inom skrivbranschen.

 

www.theresbrannmark.se

Kommentera